Kafamı en çok kurcalayan sorulardan biri de, Erasmus programına gittiğimiz için KYK‘daki hakkımızı dondurup donduramayacağımızdı. İstiyordum ki döndüğüm zaman hala bi KYK öğrencisi olayım.

Olmuyor imiş.

Kayıt dondurmaktan ziyade, uzuuun soluklu bir izin alıyorsunuz sadece. Yurtdışında olduğunuz sürenin aylıklarını gitmeden evvel peşin peşin yatırmış olmanız gerekiyor. Ama toplamda 3 aydan fazla alınamayan izin, Erasmus öğrencisi olduğumuz için görmezden geliniyor.

Açıkçası şu an yurdumda çok rahatım. Bilhassa KYK’nın “yüksek ücretli yurtlar” sınıfında yer alan bi bloğunda kaldığım için tabii. Odalar 3 kişilik ve her odada banyo-tuvalet var. Diğer normal KYK bloklarına göre aşırı konforlu bi şey; öyle ki 4 sene boyunca eve çıkamıcak olsam gocuncağımı sanmadığım bi yurt yani.

Fakat sanırım kaydımı sildireceğim; nitekim minimum 6 ay kalacağım Çek Cumhuriyeti’nde. Aylık 140 lira vermenin lüzmu yok yurda şimdi, o parayla kıta içinde 2 tur daha atarım ulan. Döndükten sonra KYK’ya başvurup boş kontenjana yerleşme şansım var, onu değerlendirmeye çalışacağım.